Bűncselekmény

2023.07.24. 13:22

Nagyorosziban 11 migránst fogtak el, egy személyautóban zsúfolódtak össze

Nagyoroszi belterületén fogták el rendőrök azt a 43 éves román állampolgárságú férfit, aki 11 migránst szállított egy személykocsiban. Az embercsempészt sanyargatással is gyanúsítják.

Lukács Zsófia

A lefoglalt személykocsiból kiszedték az üléseket, hogy a 11 állítólagos szír állampolgár az utastérbe zsúfolódhasson

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

– A Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján július 21-én 19 óra körül ellenőriztek egy román hatósági jelzéssel ellátott személygépkocsit Nagyorosziban, a 2-es számú főúton – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette, hogy az intézkedés során megállapítást nyert, hogy a román férfi a jármű utasterét és a csomagtartóját a hátsó ülések lehajtásával egybenyitotta és az ülőhely nélküli gépkocsiban, a nagy hőségben, összezsúfolva 11 fő magát szírnek valló migránst szállított, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Sanyargatással is gyanúsítják a román embercsempészt

– A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a román állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez. Munkatársaink az embercsempészt és a 11 fő külföldit elfogták és előállították – ismertette Tamás-Kovács Andrea.

Az elkövetőről elmondta, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 43 éves állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatására. A nyomozók a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában