Bűncselekmény

2023.07.20. 14:18

Kitépte az idős asszony kezéből a táskát a salgótarjáni fiatal

A salgótarjáni nyomozók rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a 19 éves férfit, aki a vármegyeszékhelyen kifosztott egy idős asszonyt.

Gerhát Karina

Pár órán belül beazonosították, majd el is fogták a tettest

Forrás: police.hu

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 19 éves salgótarjáni lakos ellen, aki július 19-én, szerdán, a déli órákban a vármegyeszékhely belterületén elvette egy idős asszony kezében lévő szatyrát – a benne található értékekkel együtt – majd azzal elszaladt – mondta el portálunknak Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: az idős nő életkoránál és betegségénél fogva lassan sétált otthona felé, miközben a vászontáskáját a kezében tartotta. Az asszony lassú haladására és a nála lévő szatyorra figyelt fel a fiatal férfi, aki a nő mögé ment, majd hirtelen kikapta a kezéből a táskát – benne a sértett mobiltelefonjával, a személyes irataival, illetve a pénztárcájával együtt–, majd elfutott a helyszínről. A nyomozók az adatgyűjtés eredményeképp pár órán belül beazonosították, majd a rendőrkapitányság rendészeti állományának munkatársaival közösen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost. Az egyenruhások az elkövetés helyszínétől nem messze megtalálták az idős nőtől elvett és a tettes által eldobott vászontáskát a személyes iratokkal együtt.

Mint megtudtuk: a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a 19 éves férfit kifosztás elkövetése miatt kihallgatták, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök őrizetbe vették a fiatalt és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában