Ítélet

2023.07.13. 10:20

Gyorsított eljárásban ítélték el a Parassapusztánál elfogott grúz embercsempészt

A Balassagyarmati Járásbíróság az elkövetéstől számított 72 órán belül bíróság elé állította azt a 42 éves sofőrt, aki hét személyt kívánt illegálisan átcsempészni az államhatáron Nyugat-Európa felé.

Nool.hu

Az illegális határátlépők egyre nagyobb számban érkeznek

Forrás: police.hu

Az Ügyészség tájékoztatása szerint a lengyel rendszámú kisteherautót vezető férfit 2023. június 27-én a parassapusztai szlovák-magyar határátkelőhelyen vonták rendőri intézkedés alá. 

A gépjármű csomagtérben hét, magát török vagy örmény állampolgárnak valló személy utazott, akiknek érvényes útiokmányuk nem volt, a Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. A sofőr Magyarország déli határától hozta őket, célja a külföldiek Szlovákián keresztül Nyugat-Európába juttatása volt.

A grúz férfit a Balassagyarmati Járásbíróság a bíróság elé állítás szabályai szerint megtartott tárgyalásán embercsempészés bűntette 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet fellebbezés hiányában azonnal jogerőssé vált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában