Kegyetlenség

2023.07.02. 11:28

Diósjenői gyilkosság: megtalálhatták a fiatalabb lány, Krisztina maradványait is

Nagy valószínűséggel a 2009-ben eltűnt H. Krisztina földi maradványait találták meg csütörtökön délután Diósjenőn. A helyszínre maga a feltételezett elkövető, egykori nevelőapjuk, H. József vezette el a nyomozókat. Az idősebb testvér, Alexandra csontjaira még tavaly nyáron bukkantak a családi házuk udvarán elásva.

Hegedűs Henrik

A diósjenői ház, ahol a borzalmak történtek

Forrás: TV2

Országosan nagy port vert fel az ügy tavaly nyár derekán, amikor egy diósjenői ház udvarán a földet felásva testrészek maradványait találták meg. A vizsgálatok később bebizonyították, hogy a 2009 januárjában eltűnt, akkor tizenkilenc esztendős H. Alexandra csontjaira akadtak rá. Hamarosan a gyanú a lány nevelőapjára terelődött, aki viszont makacsul tagadott, mivel tizennégy évvel ezelőtt a másik testvérnek, a nővérénél öt évvel fiatalabb H. Krisztinának is nyoma veszett, és − már akkor sejteni lehetett − feltehetően ő sincs már az élők sorában.

A rendőrök több alkalommal, más helyszíneken is kutattak az áldozatok után. A családtól származó értesüléseink szerint felbontották a fürdőszoba falát és padlózatát, ráadásul a Pest megyei kutató-mentő szolgálat munkatársait is bevetették, amikor egy kút aljába kellett lemászni, ám minden próbálkozás eredménytelen volt. Mindeddig.

A TV2 Tények szombaton arról számolt be, hogy néhány nappal korábban maga a feltételezett elkövető, a nevelőapa H. József vezette nyomra a rendőröket, méghozzá a lányok egykori otthonától mindössze száz-százötven méteres távolságra, a szomszédos utcában. A Tények brutális részleteket is kiderített: a férfi baltával darabolta fel, majd a sparheltben elégette Krisztina holttestét, a maradványokat pedig a közelben elásta. A stáb felkereste a helyszínt, ahol helyiek is nyilatkoztak a települést megrázó ügyről.

Szintén szombaton a Blikknek Alexandra és Krisztina testvére, Attila beszámolt arról, hogy a helyszínelők több csontot, maradványt találtak azon a területen, ahová a megbilincselt H. Józsefet is kivitték. Elmondása szerint korábbi nevelőapja feltehetően azért ölhette meg Krisztinát is, mert szemtanúja lehetett Alexandra eltüntetésének. A testvér állítása szerint H. József először a lány holttestét az ágyneműtartóba rejtette, majd később kivitte az udvarra, ahol elásta, de a terjengő hullaszag miatt úgy döntött, máshová viszi az áldozatot, ahol feldarabolta a testet. Mintegy hét hónappal később újra kiásta a maradványokat és megpróbálta megsemmisíteni, elégetni, a koponyát pedig egy kalapáccsal törte össze. A bulvárlap azt írja, hogy rendőrök most csigolyacsont-részletekre bukkantak, és a már meglévő DNS-leletek segítségével kétséget kizáróan megállapíthatják, Krisztinát találták-e meg.

Bűnrészes lehet a lányok anyja is

A családtól származó értesüléseink szerint a lányok anyja is bűnrészes a cselekményben, hiszen tudhatott élettársa tettéről, ám ezt máig tagadja. A sokat látott nyomozókat is megviselte az ügy feltérképezése. Ráadásul Attila és párja a família más tagjaira sem számíthatnak, Alexandra temetését egyedül intézték, és ha véglegesen kiderül, Krisztinát is ők maguk búcsúztathatják el.

A hivatalos megerősítés érdekében megkerestük a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, amint választ kapunk kérdéseinkre, beszámolunk a fejleményekről olvasóinknak. H. Krisztina egyébként még jelenleg (vasárnap reggel) is szerepel a rendőrség nyilvánosan elérhető körözési adatbázisában. Az 1994-es születésű lányt még most is „eltűnt, ismeretlen helyen lévő személyként” keresik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában