Bilincsben

2023.07.04. 16:18

Bántalmazás, rablás és kifosztás a bűnlajstromán: rendőrkézen a 20 éves salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya súlyos testi sértés, rablás, kifosztás és vagyon elleni bűncselekmények miatt vizsgálódik egy salgótarjáni férfival szemben.

Nool

Számos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves férfi

Forrás: Police.hu

A rendőrség közleménye szerint, a 20 éves salgótarjáni férfi július 03-án hajnali 4 órakor megjelent ismerőse társasházi lakásánál, ahol az ajtón dörömbölve, azt rugdosva ébresztette a bent alvókat. Oda az elkövető azért érkezett, mert kereste sógornőjét, hogy vigyázzon a gyerekére, mert élettársát korábban közös lakásokban bántalmazta, és orvosi ellátásra szorul.

A Zöldfa úti lakásban élő 32 éves nő ajtót nyitott és beinvitálta az általa ismert, agresszív férfit abból a célból, hogy meggyőződhessen arról, hogy nincs a lakásban a sógornője. A sértett eközben magához vette pénztárcáját mert félt, hogy a láthatóan felindult férfi ellopja tőle. A férfi a lakásból kifelé menet meglátta a házigazda kezében a pénztárcát, amelyet egy hirtelen mozdulattal kicsavart a nő kezéből és miközben a nőt ellökte, a pénztárcát - a benne lévő 10 ezer forint készpénzzel - magához véve távozott.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított a rablást követően a korábbi bántalmazás következtében súlyos sérüléssel kórházba került élettársa után ment, ahol - amig a sérültet vizsgálták -  az egyik kórterméből egy ott alvó betegtől ellopta a mobiltelefonját, és zsákmányával együtt -  hátrahagyva élettársát - távozott.

A megalapozott gyanúja szerint a férfi további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

A számos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves férfit a közterületi szolgálatot ellátó körzeti megbízottak a lakóhelyéhez közeli utcában felismerték, azonosították, elfogták és a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították. Gyanúsított kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában