Program

2023.07.06. 09:17

A közösségi média veszélyeire is felhívták a szécsényi táborozók figyelmét

Tartalmas és élménydús programokon vehetnek részt a diákok a rendőrök által szervezett ötnapos táborozás során.

Nool.hu

A hét folyamán a tartalmas és hasznos programok mellett játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokat is tartanak a táborban résztvevő 15 diák számára

Forrás: Police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közös szervezésben július 3. és 7. között az idei évben is megrendezi nyári bűn- és balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági gyermektáborát az általános iskolai korosztály részére – írják a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság portálunknak megküldött közleményében.

A szervezők a hét folyamán a tartalmas és hasznos programok mellett játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokat is tartanak a táborban résztvevő 15 diák számára. A szakemberek segítségével a táborozók megismerhetik a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat és jelzőtáblákat. 

Ádám Linda rendőr főhadnagy, a rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója nemcsak a közlekedés, hanem a nyári szünet és a vízben tartózkodás veszélyeire is felhívta a gyermekek figyelmét. A főhadnagy hasznos tanácsokat osztott meg a táborozókkal a vakációs veszélyhelyzetek elkerülésével kapcsolatosan.

A gyerekek részére Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó ismertette a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzésére vonatkozóan. A programok között kiemelt helyet kapott a 112-es segélyhívószámmal kapcsolatos ismeretek bővítése, a közösségi oldalak biztonságos használata, valamint az internet, a közösségi média és az adatfeltöltések veszélyei.

A rendőrök a szakmai programokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítik ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkednek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában