Vakáció

2023.06.15. 16:32

Tippeket adtak a nógrádi rendőrök a biztonságos nyári szünethez

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kihasználták a tanév utolsó napjait, hogy személyesen is átadják bűn- és balesetmegelőzési üzeneteiket az iskolásoknak.

Nool

A rendőrautóval is közelebbről megismerkedhettek a gyerekek

Forrás: Police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság képviselői meghívást kaptak a salgótarjáni Kodály Zoltán Általános Iskolába rendezett gyermeknapra – közölte honlapján a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint írják, a program során a gyermekekkel beszéltek a 112-es segélyhívó használatáról, a biztonsági öv fontosságáról és a nyári szünet előtt a legfontosabb bűn- és balesetmegelőzési szabályokról. A diákok számára játékos feladványokat is tartalmazó foglalkozásokat szerveztek, hogy könnyebben befogadják az új ismereteket.

Nagyorosziban a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a Börzsöny Általános Iskolában jártak, ahol bemutatták a rendőri hivatást, beszélgettek a rendőrök feladatairól, és tanácsokat adtak a nyári szünet idejére, például a vízparti biztonságról és az internethasználat veszélyeiről. Az utolsó napokban különösen fontos volt a személyes kommunikáció a tanulókkal annak érdekében, hogy biztonságosan közlekedjenek és elkerüljék az áldozattá válást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában