Katasztrófa

2023.06.24. 09:03

Nógrád több településén is gondot okozott a vihar, betört a víz a kórházba is

A megyei kórház sürgősségi osztályát is ellepte a víz.

Nagy Orsolya

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak, hogy összesen öt alkalommal kellett eddig beavatkozniuk a tűzoltóknak a péntek éjszakai heves esőzés miatt.

– A vármegyei kórház egyik épületrészébe befolyt a csapadékvíz tegnap késő éjjel Salgótarjánban, a Füleki úton. A helyi hivatásos tűzoltók az elvezető csatorna átvizsgálása során találtak egy vízelvezető aknát, amely el volt dugulva. Az egység szivattyú segítségével kiürítette az aknát, biztosítva ezzel a csapadék szabad elfolyását. Több mint két méter magasan állt a víz egy családi ház pincéjében tegnap éjjel Bátonyterenyén, a Dózsa György úton. A helyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével körülbelül ötven köbméter vizet távolítottak el a pincéből – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: pár perccel később Bátonyterenyén, az Abonyi útról érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányító ügyeletére. Itt két ingatlan udvarán gyűlt fel az esővíz. Az egyik háznak a pincéjét és a garázsát is elöntötte a víz. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók mellett egy munkagép is beavatkozott a helyszínen.

Ma reggel is volt feladatuk a tűzoltóknak

Kapás Márton kiemelte, szombaton korán reggel egy leszakadt faág akadályozta a gyalogos-, illetve a járműforgalmat Salgótarjánban, a Füleki úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével távolították el az útról az ágat.

Mint mondta, a reggeli órákban Bátonyterenyéről is érkezett segélykérés. A településen, az Ózdi úton egy családi ház pincéjéből kellett eltávolítani a felgyűlt vizet a város hivatásos tűzoltóinak. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Bátonyterenyén több helyen is probléma volt

Nagy-Majdon József, a város polgármestere közösségi oldalán osztotta meg, hogy hol okozott problémát a vihar. Mint arról beszámolt, az Arany János út és az Abonyi Lajos út sarkán összegyűlt hatalmas vizet próbálták elvezetni az éjszakai órákban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában