Rabló

2023.06.22. 14:18

Meglopta és csavarhúzóval támadt alkalmi ismerősére a salgótarjáni férfi

A rendőrök elfogták azt a 19 éves salgótarjáni férfit, aki erőszakkal vitte el alkalmi ismerőse autóját.

Nool

Az alkalmi ismerős autóját lopta el a fiatal férfi, aki elakart menekülni a rendőrök elől

Forrás: Police.hu

Erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett, és súlyos testi sértés kísérlet bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 19 éves salgótarjáni férfi ellen.

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a fiatalember június 21-én a kora hajnali órákban a salgótarjáni buszpályaudvaron megismerkedett egy 30 éves salgótarjáni férfival. Közös italozást követően együtt mentek az idősebb férfi közeli lakására, majd reggel a házigazda rövid időre távozott a szobából ahová visszatérve alkalmi vendége minden előzmény nélkül rátámadt. 

A 19 éves férfi kezében egy hegyes eszközzel - annak érdekében, hogy megszerezze ivócimborája autójának kulcsát - több alkalommal a hátán, a kezén és a mellkasán megszúrta az idősebb férfit, aki kimenekült a lakásból. Az alkalmi ismerős megszerezte a sértett gépjárművének indítókulcsát, majd azzal eltűnt. A megszúrt férfi csak ezután mert visszatérni a lakásába, ahol megtalálta és felismerte a saját csavarhúzóját, amivel az elkövető rátámadt és a sérüléseit okozta neki, valamint észrevette, hogy az autója indítókulcsa eltűnt.

Csavarhúzóval okozott sérülést alkalmi "barátjának" a 19 éves férfi 
Forrás: Police.hu

A bejelentése alapján rövid idő alatt az egyenruhások Mátranovákon beazonosították a sértett mozgásban lévő gépkocsiját, amelyben ekkor már két férfi tartózkodott. Az autó a rendőri jelzéseknek nem állt meg és tovább haladt. A rendőröknek Vizslás-Újlak közelében sikerült megállítani az autót, amelynek a korábbi rablás elkövetőjeként beazonosított vezetőjét - akinek egyébként jogosítványa sem volt - a helyszínen elfogták, a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd a férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában