Kampány

2023.06.14. 08:58

Nógrádi iskolások művei népszerűsítik a biztonsági öv használatát

Nem csupán rajzzal, hanem térhatású alkotással is szemléltették a passzív biztonsági eszköz fontosságát a nógrádi diákok.

Nool

A diákok kreatív módon oldották meg a pályázati feladatot

Forrás: police.hu

A „CSAT(T)LAKOZZ!” kampány keretén belül a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 2023. tavaszán gyermekrajz-pályázatot hirdetett „Csatolj!” címmel a Nógrád vármegyei általános iskolák tanulói részére. A pályázatra olyan műveket vártak, amelyek a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatát mutatják be.

Sok alkotás érkezett be a rendőrség pályázati felhívására
Forrás: police.hu

A rajzpályázat benyújtási határideje május elején lezárult, az elkészült művekből a rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága a kampány nyitórendezvényén szervezett kiállítást, majd a rajzokat a bizottság tagjaiból álló zsűri értékelte.

Az idei évben a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskola, a salgótarjáni SÁI-Beszterce Lakótelepi Tagiskola, a varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és a pásztói Zsigmond Király Általános Iskola tanulóitól érkeztek alkotások.

A több mint 50 alkotó közül az egyetlen felső tagozatos pályázó Győry Hunor, a Zsigmond Király Általános Iskola tanulója különdíjban részesült. Ő nem csak rajzot, hanem a biztonsági öv életmentő szerepét hangsúlyozó, különleges, térhatású alkotást is készített.

Forrás: police.hu

Az első korcsoportban – az általános iskola alsós kategóriában – megosztottan az alábbi rajzok készítői értek el helyezést: 1.: Fábián Gréta és Pohánka Panka Dorka a Kiss Árpád Általános Iskola tanulói, 2.: Hevér Lili, a Kiss Árpád Általános Iskola, és Molnár Zsombor, a SÁI-Beszterce Lakótelepi Tagiskola tanulója, 3.: Kuris Lilien, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Hódosi Tamara, a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulója.

A gyermekek a rajzeszközökből és a láthatóságot elősegítő kiegészítőkből összeállított díjaikat a napokban a városi balesetmegelőzési bizottságok titkárainak közreműködésével az iskolájukban vehetik majd át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában