Programok

2023.05.10. 19:24

Színes programokkal hívják fel a figyelmet a közlekedéskultúrára Salgótarjánban

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából csütörtökön a salgótarjáni Fő téren színes programokkal várja az érdeklődőket a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Nool

A 10-től 15 óráig tartó programra óvodás és iskolás gyermekekkel is érdemes kilátogatni, hiszen játékos közlekedésbiztonsági feladványok megoldásával szerezhetnek hasznos és a szabályos közlekedésüket elősegítő ismereteket.
Az érdeklődők tesztelhetik elméleti tudásukat és kipróbálhatják az ittasságot szimuláló szemüveget is, valamint a biztonságos kerékpározás legfontosabb alapjait kerékpáros ügyességi pályán sajátíthatják el. Óriás kockakirakózásra is lesz lehetőség, de szelfit is lehet majd készíteni OBB Marcival és aki kíváncsi, megnézhet egy igazi rendőrautót is.
Informálódhatnak a Csa(t)tlakozz! kampányról ès a Közlekedik a család vetélkedőről is.
A rendezvény ideje alatt a REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. jóvoltából a LED falon balesetmegelőzési témájú vizuális elemeket jelenítenek majd meg.

Felhívják a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára!
A Közlekedési Kultúra Napját 2015-től május 11-én tartják meg Magyarországon. Ezen a napon az állami és civil szervezetek különböző rendezvényekkel irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedési magatartás fontosságára mind a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában