Bilincsben

2023.05.23. 10:07

Orvvadászokat fogtak a rendőrök, Mátraszőlős környékén lőttek ki egy szarvasbikát

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el egy 58 és egy 39 éves férfit.

Nool

Tiltott vadászathoz köthető eszközöket foglaltak le

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a két terhelt május 18-án a kora esti órákban Mátraszőlős környékén vadászott, amikor kilőttek egy szarvasbikát. Annak ellenére, hogy az állat elejtésére március 1. és augusztus 31. között vadászati tilalom van érvényben – amelyről a két férfinek is tudomása volt – mégis úgy döntöttek, hogy egyet kilőnek, a vadásztársaságot pedig nem értesítik. Az elejtett szarvast a helyszínen kizsigerelték és a húsát haza vitték. Cselekményükkel közel 500 ezer forint kárt okoztak a vadásztársaságnak.

A két férfi lakásán a rendőrök kutatást tartottak, amely során a fagyasztóládákban több csomag vadhúst találtak, amelyeket lefoglaltak. Az 58 éves gyanúsítottnál olyan eszközök – éjjellátó, hangtompító, hőkamera – is előkerültek, amelyek tiltott vadászathoz köthetőek. Mindezeken felül a férfi olyan fegyverek és lőszerek birtokában is volt, amelyekhez engedéllyel nem rendelkezett. A hatóság tagjai a fegyvereket és a több mint 1200 darab lőszert szintén lefoglalták.

Sok lőszert találtak a rendőrök
Sok lőszert találtak a rendőrök
Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőket előállították, az 58 éves férfit orvvadászat és lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, míg társát orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában