Hatósági jelzés

2023.05.02. 09:27

Kölcsönrendszám és lopott autó: a rendőrök gyorsan elkapták a varsányi elkövetőt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves varsányi férfival szemben, aki elkötött egy parkoló autót, hogy azzal kocsikázzon, majd egy másik autóról szerzett rendszámot szerelt a járműre.

Nool

A rendőrök gyorsan lekapcsolták a sofőrt

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. október 19-én a hajnali órákban lakóhelyén egy számára idegen, parkoló, de nyitott járműbe beült, és az abban hagyott slusszkulccsal beindította, hogy egy ismerősével a településen autózzanak. Mikor ismerőse kiszállt, a vádlott elhatározta, hogy Lőrincibe indul barátnőjéhez a lopott gépjárművel. Az autó rendszámát levette, majd egy a vasútállomás környékén parkoló autóról leszerelt rendszámot szerelt fel a helyére. Az így meghamisított rendszámú autóval sem közlekedhetett sokáig, egy rendőri ellenőrzés során hamar kiderült a turpisság.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a büntetlen férfival szemben jármű önkényes elvételének bűntette és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában