Bűnözés

2023.05.08. 16:55

Kétszer lopott ugyanabból az ingatlanból a nemti férfi, még a malacperselyt is elvitte

Alufelniket, gyümölcslevet és készpénzt is lopott az a 20 éves nemti lakos, akit a bátonyterenyei nyomozók a napokban elfogtak.

G. K.

– A nyomozás adatai alapján a Nemtiben élő férfi a napokban a községben található egyik családi ház nyitott garázsához ment, majd onnan négy darab, közel 100 ezer forint értékű alufelnivel távozott – tájékoztatta portálunkat Tamás-Kovács Andrea.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: a bűntény helyszínén az elkövető felfigyelhetett más értékekre is, mert oda két nappal később visszatért. Ekkor a terhelt a garázsból öblítőt, valamint palackozott és dobozos gyümölcsleveket, továbbá szeszes italokat vett magához. A férfi még a családi házba is bement, és ott is körülnézett, majd onnan készpénzt, valamint a komódon elhelyezett malacperselyt is ellopta. Így a sértettnek újabb 100 ezer forint értékben okozott kárt.

A terhelt a megszerzett értékek egy részét eladta, azonban nem sokáig örülhetett a könnyen jött haszonnak, a bátonyterenyei rendőrök ugyanis elfogták őt. A nyomozók a helyi lakost folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A terhelt elismerte a bűncselekmények elkövetését. 

A nyomozás során megállapították továbbá azt is, hogy a 20 éves férfi ellen számos vagyon elleni bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás. Ezért őt a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen, amit a bíróság el is rendelt.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában