Traffipax

2023.05.16. 08:35

Három gyorshajtó több mint négyszázezer forinttal gazdagítja a központi költségvetést

Az elmúlt héten a Nógrád vármegyei rendőrök lakott területen kívüli útszakaszokon rögzítették a három legnagyobb sebességtúllépést.

Nool

A heti „győztes” ennek a fehér SUV-nak a vezetője lett Nógrádban

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt héten többek között civil jellegű személygépkocsiból, a jármű mozgása közben mérték az elhaladó gépkocsik sebességét. Ilyen módszerrel végrehajtott ellenőrzés közben rögzítettek munkatársaink 2023. május 10-én a 21-es számú főút 23-as kilométerszelvényében azt a személygépkocsivezetőt, aki a járművel a megengedett 110 km/h helyett 204 km/h sebességgel közlekedett az érintett útszakaszon – derül ki a police.hu portálunkhoz eljuttatott kommünikéjéből.

Pár nappal később, május 14-én a reggeli órákban a 22-es számú főúton ellenőrizték a forgalmat, ott mérték be a készülékkel azt a személygépkocsit, amely a megengedett 90 km/h helyett 180 km/h sebességgel haladt. Ugyanezen a napon a délutáni órákban a 21-es számú főúton folytatódott a sebességmérés, amely során munkatársaink Mátraverebély közelében rögzítették azt a személygépkocsit, amellyel a vezetője a megengedett 110 km/h helyett 192 km/h sebességgel távolodott.

A gyorshajtók nem csak magukra veszélyesek
Forrás: poice.hu

A hatóság a gyorshajtók részére egyenként 130 000 forint közigazgatási bírságot és hat-hat közlekedési előéleti pontot szabott ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában