Migráns

2023.05.25. 10:19

A csomagtartóban is migránsokat szállított a Nógrádban lebukott román embercsempész

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte egy 29 éves román férfi letartóztatását, aki az általa használt autó csomagtartójában is menekülteket szállított.

Nool

Ketten utaztak ebben a csomagtartóban órákon keresztül

Forrás: Ügyészség

A román férfi május 19-én vezette román rendszámú személygépkocsiját a 2-es számú főúton Parassapuszta felé, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták. Az autó utasterében négy, a csomagtartóban pedig további két, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akiknél érvényes utiokmány nem volt és Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. Az utasok a szerb határról Nyugat-Európába tartottak, úticéljukat Szlovákián keresztül kívánták elérni.

A csomagtér teljesen zárt, ablak, szellőző nyílás, klíma és megfelelő ülőhely nincs benne, ezért az oda bezsúfolt két személynek az utazás órákon át testi és lelki gyötrelmet okozott.

A nyomozó hatóság ezért a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Az ügyészség a rendőrségi előterjesztéssel egyezően a terhelt jelenlétének biztosítása és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében indítvánnyal élt a Salgótarjáni Járásbíróság felé, a nyomozási bíró pedig az ügyészi állásponttal egyetértve elrendelte a kényszerintézkedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában