Bütetés

2023.04.05. 14:38

Térkővel dobta be haragosa autójának üvegét a nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves nógrádi férfi ellen, aki a sértettel történt nézeteltérését rongálás útján „rendezte”.

Nool

A férfi 70 ezer forint kárt okozott

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Nógrád Vármegyei Főügyészség szerdán kiadott közleménye szerint a vádlottnak és a sértettnek anyagi jellegű vitája volt, ezért a vádlott 2021. november 11-én az éjszakai órákban Kétbodony és Szente települések közötti útszakaszon egy 10x10 centiméteres, kocka alakú, 2,5 kilogrammos bazalt térkővel megdobta a sértett álló személygépkocsijának szélvédőjét. A kővel betörte az autó bal első oldalablakát is, majd az egyik visszapillantó tükrét kézzel letörte.

Az ügyészség a férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat. Indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével (büntetővégzés alkalmazásával) halmazati büntetésül szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést, kötelezze őt a sértettnek okozott közel 70 ezer forint okozott kár és a nyomozás során felmerült 22 600 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság jár el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában