Bűncselekmény

2023.04.26. 12:28

Megijedt saját tettétől, majd hátrahagyta az ellopott táskát az etesi tolvaj

Lopás bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves etesi férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség, aki kitépte egy járókelő táskáját a kezéből, elszaladt vele, de később azt egy játszótéren hagyta.

G. K.

A nyomozás adatai szerint a 27 éves férfi tavaly októberben, az esti órákban lakóhelyén sétálva meglátott egy nőt, akinél kézitáska volt. Hirtelen ötlettől vezérelve kirántotta a sértett kezéből azt, majd elszaladt vele – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: egy közeli játszótéren megállt, büntetett előélete miatt ekkorra megijedt attól, hogy újra börtönbe kerül, ezért a táskát a benne lévő okmányokkal, bankkártyával, mobiltelefonnal, a 36 ezer forintnyi készpénzzel és más személyes tárgyakkal együtt hátrahagyta. Ennek köszönhetően megtérült a bűncselekménnyel okozott több mint 127 ezer forintos kár jelentős része.

A közleményből megtudtuk továbbá, hogy amennyiben a férfi a nővel szemben is erőszakot vagy fenyegetést alkalmazott volna, akkor cselekménye rablásnak minősülne, de mivel az erőszak nem személy, hanem csak dolog, azaz a kézitáska ellen irányult, az ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a tettes ellen.

A vádhatóság az elkövető rovott múltja miatt indítványában végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől való eltiltást, valamint a bűnügyi költség és a sértett kárigényének megfizettetését kérte.

Az ügyészség arra az esetre is indítványt tett, ha a különös visszaeső vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és a bűnösségét az előkészítő ülésen a vád szerint beismeri. Ez esetben a vádhatóság 1 év 8 hónap börtön és 3 esztendő közügyek gyakorlásától való eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában