Közlemény

2023.04.18. 13:31

Futótűzként terjed a rémhír, miszerint késelés történt a bátonyterenyei iskolában

Egy Facebook-bejegyzés nyomán terjedt el a hír, miszerint hétfőn a bátonyterenyei Kossuth Lajos Általános Iskolában több diákot is megszurkált egy társuk. Az intézmény kedden közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban.

Gulyás Edina

Ámokfutó diákról lehet olvasni abban a Facebook-bejegyzésben, amit egy Kossuth-os tanuló nagymamája írt le. Ebben arról számolt be, hogy az unokáját véres bicskával akarta hasba szúrni az a diáklány, aki előtte további hat társát sebesítette meg az eszközzel. A nagymama arra is kitért, hogy mentők és rendőrök is voltak a helyszínen.

A gyorsan terjedő hírre reagálva Várszegi István, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója kedden közleményt osztott meg az intézmény honlapján. Ebben arról tájékoztatja a szülőket, hogy április 17-én, hétfőn a híresztelésekkel ellentétében nem történt késelés az iskolában. Egyetlen tanuló sem került kórházba vágott sebbel. Egy hetedik osztályos lány a kulcstartója egyik részével inzultálta több osztálytársát. Két diák esetében látszott felületi karcolás nyoma. Az intézményben a szokásos protokollt követve, a vezetőség jelentette ezt az iskolaőrnek, aki továbbította a jelzést a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság felé.

– Kérünk mindenkit, hogy ál- és rémhírek terjesztésével ne zavarják városunk, iskolánk nyugalmát. Az itt dolgozó pedagógusok eddig és ezután is mindent megtesznek a tanulók biztonsága és fejlődése érdekében – húzta alá Várszegi István.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az Országos Mentőszolgálatot is. Győrfi Pál kommunikációs vezető arról tájékoztatta portálunkat, hogy a helyszínen mentőellátásra nem volt szükség, valamint kórházba se kellett szállítani senkit.

Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint az eset kapcsán a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás. Az eset körülményeit az említett eljárás keretében tisztázza a nyomozó hatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában