Bántalmazás

2023.04.19. 10:37

Fogak is repültek a verekedés során: elégtételt akart venni három nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik szilveszterkor úgy megverték egyik ismerősüket, hogy annak három foga is kitört.

G. K.

A vádirat szerint a 48 éves sértett és élettársa összevesztek, amit a nő egy aznap esti összejövetel során elmesélt testvérének. A fivére félreértve a hallottakat, úgy adta tovább a történetet ismerőseinek – köztük a nő volt férjének –, hogy a húgát megverte az élettársa – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: néhány órával később a három italtól felhevült vádlott elindult elégtételt venni a nő élettársán. Felkeresték őt a rokonainál, bementek az ingatlanba, lerántották a földre, majd testszerte nagy erővel ütlegelték és rugdosták. A verekedést hallva a házigazda kiskorú gyermeke sikítani kezdett, amire a házban tartózkodók felfigyeltek és elzavarták a vádlottakat.

A közleményből kiderült továbbá az is, hogy a három férfi eltörte a sértett arcának több csontját, valamint három fogát is kiverte. A vádhatóság ezért maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellenük. Vádiratában mértékes indítvánnyal élt, így a két rovott múltú tettes három, illetve két év letöltendő szabadságvesztésre és közügyektől való eltiltásra, míg büntetlen előéletű társuk három évre felfüggesztett, másfél év börtönbüntetésre számíthat, ha beismerik a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában