Rend

2023.04.12. 12:58

Esőben is állták a sarat a rendőrök a hollókői húsvéti fesztiválon (videó)

A négy napos Hollókői Húsvéti Fesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében a rendőrök és a polgárőrök is példásan helyt állva, az esős idő ellenére szó szerint állták a sarat.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu-n szerdán közzétett tájékoztatás szerint Hollókőn rendezték meg április 7. és 10. között a hagyományőrző jellegű húsvéti fesztivált, amelyre mintegy harmincezer látogató érkezett. A több napos rendezvényre kilátogatók zavartalan szórakozását és biztonságát felügyelték a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai. A fesztivál zavartalan lebonyolításában a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség egyenruhásai, valamint a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének több egyesülete is részt vett.

Az idő nem volt kegyes sem a kilátogatók, sem a rendezvény zavartalanságát biztosító egyenruhások számára, azonban az eső ellenére most is, mint minden évben munkatársaink állták a sarat. A fesztivál helyszínén biztosították a központi rendezvényt az Ófaluban, illetve a Petőfi úton a kirakodóvásárt és a kézműves foglalkozásokat, valamint a gasztronómiai bemutatót. A megerősített rendőri jelenlétnek hagyományteremtő eleme volt a Nógrád vármegyében frissen megalakult lovas szolgálat járőri egysége, akiknek munkájukat a Készenléti Rendőrség lovasai is segítették. A településre látogatók járműveinek parkoltatásában jelentős szerepet kaptak a motoros és robogós rendőrök.

A rendőri jelenlét célja elsősorban a település lakóinak és a rendezvényen résztvevők biztonságának, a nyugodt ünneplésének garantálása, valamint a szabálysértések, bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában