Dagonya

2023.04.12. 09:46

A különleges mentők szabadítottak ki a sárból egy párt Hollókőnél

Csak hátrafelé tudták kihúzni az autót.

Nool

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők közösségi oldalán számoltak be arról, hogy még nagypénteken éjszaka kért segítséget a 112-es központi segélyhívószámon egy fiatal pár, akik személygépkocsijukkal Hollókő határában, a Kéz-kilátóhoz szerettek volna eljutni, ám egy olyan völgybe tévedtek, ahol a földút a folyamatos esőzés miatt erősen felázott, és ezért közúti jármű számára járhatatlan volt. 

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletétől kapott GPS-koordináták alapján, nagy terepjáró-képességű műszaki mentő gépkocsikkal a különleges mentők végül megtalálták a bajbajutottakat. 

- Ekkor szembesültünk azzal, hogy járművükből hiányzik az első vonószem, így más megoldás nem lévén, egy hosszabb szakaszon csak hátrafelé csörlőzve tudtuk felszabadítani a földutat és biztonságba helyezni az autót. A többórás művelet után a kirándulókat Szécsénybe szállítottuk, ahol a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondoskodott az éjszaka elszállásolásukról, majd másnap a megfelelő alkatrészről és egy erőgépről, melynek segítségével újra lakott területre sikerült vontatni a gépkocsit - olvasható a bejegyzésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában