Emberkereskedelem

2023.03.25. 18:26

Újabb tanúkat hallgattak meg a pásztói emberkereskedelem büntetőügyében

Újabb tanúkat hallgattak meg minap a Balassagyarmati Törvényszéken annak a dél-nógrádi férfinak az ügyében, akit emberkereskedelemmel és más bűncselekmények elkövetésével vádolt meg a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

H. H.

A vádirat tényállása szerint az elsőrendű vádlott még 2014-ben egyértelműen prostitúciós tevékenység elvégzésére vitte ki magával Németországba a későbbi másodrendű vádlott nőt, ám a „közös munka” során annyira összemelegedtek, hogy egymásba szerettek, így a helyére újabb lányt kellett keresni. 

Hamarosan meg is találták az illetőt, egy erős mentális problémákkal küzdő, éppen ezért csak korlátozott cselekvésekre képes szlovák állampolgárságú asszony személyében, akit aztán 2020 májusától szexuális szolgáltatások biztosítására különböző internetes portálokon szabály szerűen meghirdettek. Ráadásul meg is szervezték ennek lebonyolítását, ami általában bevásárlóközpontok parkolójában, egyéb közterületeken, parkokban, illetve Pásztó városának határában történt meg. A kuncsaftokkal való aktusokból származó bevételt az első- és másodrendű vádlottak elkobozták, azzal saját tulajdonukként rendelkeztek. 

A sértett egyre kevésbé viselte el az embertelen körülményeket, a kiszolgáltatottságot, ám a férfi több alkalommal veréssel, illetve az élete kioltásával fenyegette meg őt, ha nem teljesíti, amit akarnak, ennek alátámasztásaként nem egyszer fizikailag bántalmazta, felpofozta, megütötte.  Következő lépésként, 2020 szeptemberétől a vádlotti pár már Németországban is ajánlgatta a szerencsétlen nőt. Azonban a német hatóságoknak is feltűnt ez a tevékenység és az ottani rendőrök már 2015 és 2019 között több alkalommal igazoltatták őket szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem miatt nürnbergi, regensburgi, frankfurti, valamint lipcsei bordélyházakban. 

A vádlottak számára a Nógrád Megyei Főügyészség letöltendő börtönbüntetést indítványozott. A Balassagyarmati Törvényszék a tanúkihallgatások során mind a magyarországi, mind a Németországban végeztetett prostitúció körülményeit részletesen igyekszik feltárni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában