Tartozás

2023.03.29. 10:14

Milliós tartásdíj-hátralékot halmozott fel a salgótarjáni apa

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 34 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki jelentős tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

Nool

A vádirat szerint a férfi és élettársa kapcsolatából 2009-ben született fiúgyermekük, azonban a szülők kapcsolata néhány évvel később véget ért. A Pásztói Járásbíróság 2016-ban jogerőre emelkedett ítéletével a gyermeket az édesanya gondozásában helyezte el, az apát pedig havi 40 ezer forint gyermektartásdíj fizetésére kötelezte.

A vádlott a fizetési kötelezettségének 2020 decembere és 2023 januárja között egyáltalán nem tett eleget, így 26 hónap alatt önhibájából összesen 1 millió 40 ezer forint hátraléka keletkezett.

Az ügyészség tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű apával szemben, melyben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában