Évértékelő

2023.03.31. 16:25

Megtartotta évértékelőjét a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság március 30-án tartotta meg 2022. évi tevékenységét értékelő ülését.

Nool

Értékelték az elmúlt évet

Forrás: police.hu

Az értekezleten a rendőrkapitányságok vezetői, a városi balesetmegelőzési bizottságok titkárai, a társszervek képviselői és a bizottság együttműködő partnerei vettek részt.

A rendezvényt Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a balesetmegelőzési bizottság elnöke nyitotta meg, aki üdvözölte a jelenlévőket és megköszönte a balesetmegelőzési bizottságok titkárainak egész évben végzett munkáját, valamint az együttműködő szervezetek segítségét. Kérte, hogy a jövőben is hasonló módon támogassák egymás munkáját a balesetmentes közlekedés és a közutak biztonságossá tétele érdekében.

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a balesetmegelőzési bizottság titkára tájékoztatást adott a 2022. évben bekövetkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseti helyzetről, továbbá beszámolt a bizottság elmúlt évi tevékenységéről, programjairól.

Az értekezlet során megfogalmazásra kerültek az idei év főbb balesetmegelőzési célkitűzései és a 2023. évben végrehajtandó közös feladatok, programok.

Ismertetésre került az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Csattlakozz” elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány, amely a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer) használatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

A tanácskozást követően Palkovics Viktor rendőr alezredes, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke a balesetmegelőzési szakemberekkel közösen értékelte a 2022. évi feladatok végrehajtásának gyakorlati tapasztalatait. Az aktuális balesetmegelőzési feladatokon és programokon kívül több jövőbeli, a közlekedésbiztonság javítását célzó kampányban és projektben is egyeztettek. Ezen kívül meghatározták az „iskola rendőre” program további feladatait, illetve a „Csattlakozz!” kampánnyal kapcsolatos teendőket is. A szakmai értekezlet kiváló lehetőséget biztosított a résztvevők tapasztalat cseréjére, illetve a további együttműködés lehetőségeinek megbeszélésére.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a jövőben is a társszervek bevonásával és számos új kezdeményezéssel kíván szerepet vállalni a közlekedésbiztonság javításában, a személyi sérüléses balesetek visszaszorításában - közölte a rendőrség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában