Vádemelés

2023.03.09. 15:34

Lekapcsolták a traktorost, aki engedély nélkül vezette járművét Nógrádban

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves Fejér vármegyei férfi ellen, aki a közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett.

Nool

Traktort sem vezethet, akit eltiltottak a járművezetéstől

Forrás: pixabay

A vádirat szerint a férfit 2022. október 29. napján a 2124. számú úton vonták rendőri intézkedés alá, amint egy traktort vezetett. A férfi hatósági nyilvántartásban történt ellenőrzését követően kiderült, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a Balassagyarmati Járásbíróság 2022. január 31-én jogerőre emelkedett határozatával egy évre eltiltotta a járművezetéstől is. Nem sokkal később, november 16. napján újabb szabálysértésen érték a vádlottat, ezúttal Galgaguta község belterületén vezetett megint egy traktort.

A 2124. számú út Nógrád megyében
Forrás: Google Maps

A Büntető Törvénykönyv 2021. évi módosítása értelmében bűncselekményt követ el, aki eltiltás hatálya alatt vezet, az ügyészség ezért az ügyben kétrendbeli eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat, melyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést, és további hosszabb időtartamra tiltsa el a járművezetéstől.

A járművezetéstől kiszabás büntetés esetén a lassú járművekkel való közlekedés is tiltott, kivételt csak az képezhet ez alól, ha az eltiltás csak bizonyos járműkategóriára vagy járműfajtára vonatkozik. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában