Bűnös szerelmesek

2023.03.06. 15:40

Elfogták a pásztói Bonnie és Clyde-ot

A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 30 éves Pásztón élő férfit, és annak 28 éves párját. A szerelmesek több autót is feltörtek, ingatlanokból loptak és egy idős férfit is kifosztottak.

Nool

A páros autója tele volt a lopott értékekkel

Forrás: police.hu

Első alkalommal Jobbágyi területén lopták ki egy személyautó akkumulátorát, majd ezt követően egy Pásztón parkoló teherautó következett, amelynek ajtaját kifeszítették, és abból lombfúvót, és egy lombseprűt loptak el közel 110 ezer forint értékben. Tettüket követően egy másik gépjármű csomagtartójából szerszámgépeket – sarokcsiszolót, ütvefúrót, csavarbehajtót – vittek magukkal összesen 400 ezer forint értékben – írja a police.hu

Egy lombfúvót is zsákmányoltak
Forrás: police.hu

Egy pásztói családi ház előtt parkoló autó tulajdonosának februárban többször is gondot okoztak, ugyanis három alkalommal loptak el a járműből különböző tárgyakat, mint például kapunyitó távirányítót, több doboz cigarettát, két dohányhevítő készüléket és aprópénzt.

A rendőrség közleményéből kiderült az is, hogy a két tettestárs tavaly szeptember 4-én megjelent a pásztói vasútállomáson, ahol beszélgetésbe elegyedtek az ott várakozó idős férfivel. A társalgás közben váratlanul közelebb léptek a szépkorúhoz és ruházatából kivették annak mobiltelefonját, karóráját, lakáskulcsát, és a pénzét. Az idős férfi segítségért kiáltott, ezért a két elkövető az értékekkel együtt sietősen távozott, azonban a karórát a közelben eldobták, amelyet a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

Fúrógépre is szükségük volt
Forrás: police.hu

A 28 éves nő mindezeken felül február 23-án egy pásztói ingatlanba is bement, amely során a csukott, de nem zárt ajtón keresztül a házba bejutott és onnan láncfűrészt, arany fülbevalót és kozmetikumokat vitt el.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit beazonosították, elfogták, előállították, és kifosztás bűntett, valamint lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket. A sikeres rendőri munka eredményeként az ellopott értékek nagy része megtalálásra és lefoglalásra került. A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában