Rendvédelem

2023.03.28. 18:25

A büntetés-végrehajtás Gyarmaton népszerűsítette a munkahelyeit

A Büntetés-végrehajtás kedden tartotta toborzóakcióját Balassagyarmaton. A BV Challange! programban az érdeklődők választ kaphattak rendvédelmi kérdéseikre, új munkalehetőségekkel ismerkedhettek meg és egy intézetlátogatást nyerhettek a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe.

E.-L. Zs.

A pályaorientáció és a toborzás során életképet mutatnak a fiataloknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A büntetés-végrehajtás öt helyszínen indított toborzó akciót, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a rendvédelmi hivatás iránt. Ennek a programnak az egyik állomása volt ma Balassagyarmaton.

A BV Challange egy nyereményjátékkal egybekötött kihívás, aminek a lényege, hogy a helyszínen kell egy fotót készíteni a büntetés-végrehajtás instagram keretével, amit utána taggelve az adott büntetés-végrehajtási intézettel lehet megosztani. A legtöbb lájkot összegyűjtők között helyszínenként egy-egy intézetlátogatást sorsolnak ki. A rendvédelmi kollégák az álláskeresőknek és a pályaválasztás előtt állóknak is személyes segítséget nyújtottak a helyszínen és válaszoltak kérdéseikre.

– A kihívás célja az, hogy a fiatalabb korosztályt megszólítsuk az általuk használt kommunikációs csatornákon. Népszerűsítsük a büntetés-végrehajtást, mint munkahely, hogy a fiatalok hosszútávon tudjanak tervezni – mondta el portálunknak Lelovics Zoltán, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön őrnagya. Hozzátette, hogy a pályaorientáció és a toborzás során egy életképet mutatnak a fiatalok számára és a bűnmegelőzésre is felhívják a figyelmet. Az iskolák számára rendszeresen szerveznek nyitott bírósági progamokat, börtönlátogatást, ahol bemutatják a fogvatartást, zárkákat, és a börtönkörülményeket.

Balassagyarmaton a vármegyeháza épülete előtt az érdeklődők közelebb kerülhettek a büntetés-végrehajtás világához, lehetőségük volt a rabszállító autó – és a kényszerítőeszközök kipróbálására is. A programon a Balassagyarmati Fegyház és Börtön dolgozói valamint a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet toborzó csoportjának tagjai fogadták és segítették az érdeklődőket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában