Baleset

2023.02.10. 08:24

Részegen ment neki egy álló autónak a bátonyterenyei férfi

Bátonyterenye belterületén okozott anyagi káros balesetet a napokban az a 40 éves férfi, aki ittasan ület be a kormány mögé.

Nool

A helyszíni teszt pozitív értéket mutatott

Forrás: police.hu

A rendőrségre február 8-án 15 óra 40 perckor érkezett bejelentés, miszerint Bátonyterenye belterületén anyagi káros baleset történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a 40 éves férfi személygépkocsival hátulról egy parkoló gépjárműnek ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben anyagi kár keletkezett.

A rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter alátámasztott. A sofőr a helyszínen 1,62 mg/l értéket fújt, őt a hatóság tagjai további mintavétel céljából előállították.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezért a járművezetés megkezdése előtt a szeszesital fogyasztása tilos! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában