Vádemelés

2023.02.27. 09:57

Ez durva: beteg kishúga füléből lopta ki a fülbevalót, hogy drogot vegyen az árából!

Egy 17 éves dél-nógrádi fiú ellen emelt vádat az ügyészség, aki 4 éves húga fülbevalóját lopta el azért, hogy abból drogot vehessen magának.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Vármegyei Főügyészség hírportálunhoz eljuttatott közleményében az áll, hogy a 17 éves, kábítószer-használó dél-nógrádi fiú még tavaly augusztusban otthonukban a beteg, 4 éves húga egyik füléből kivette a 18 karátos arany fülbevalót, hogy azt eladja és a pénzből drogot vegyen. Mint kiderült, az ékszert azonban senki nem vette meg tőle, így azt előbb a lakásban elrejtette, majd később az édesanyjának átadta, így a 20 ezer forintos kár végül megtérült.

– A beteg, 4 éves kislány jogilag védekezésre képtelen személynek minősül, aki pedig ilyen sértettől tulajdonít el idegen dolgot, nem lopást, hanem súlyosabb bűncselekményt, kifosztást követ el – fogalmaz az ügyészség. Épp ezért a fiatal fiú ellen tehát kifosztás miatt emeltek vádat, a vádiratban pedig közérdekű munka büntetés kiszabását és 14 ezer 400 forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozták.

Ebben a korban már büntethető

– Fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munkát akkor lehet kiszabni, ha az ítélet meghozatalakor a 16. életévét betöltötte, összhangban a Munka Törvénykönyvének azon szabályával, ami szerint a 16. életévét betöltött személy munkavállalóként munkaviszonyt is létesíthet – tudtuk meg a Nógrád Vármegyei Főügyészségtől.

A fiatal fiú ügyében a Pásztói Járásbíróság hoz ítéletet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában