Vélemény

2023.01.15. 12:51

Szétszedik a rendőrgyilkost a kommentelők, halálbüntetést emlegetnek

Intézkedés közben három rendőrt megszúrtak csütörtök éjjel Budapesten, egyikük, a 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmester a kórházban életét vesztette. A brutális rendőrgyilkosság híre valódi kommentcunamit indított el a Nool.hu Facebook-oldalán.

Nool

Forrás: Bors/Nool

Mint megírtuk, halálos késelés történt Budapest XI. kerületében. Meghalt egy fiatal rendőr, akit két társával együtt intézkedés közben sebesített meg a támadó. Az elhunyt rendőr a XI. kerületi kapitányság körzeti megbízottja volt. Az újbudai támadót lábon lőtték, majd elfogták.

Az elmúlt napokban folyamatosan nyomon követtük az újbudai rendőrgyilkosság fejleményeit, olvasóink pedig a Facebook-oldalunkon nyilvánították ki véleményüket, osztották meg gondolataikat az egész országot felzaklató hírek kapcsán. Több száz hozzászólás érkezett, összességében pedig elmondható, hogy – a döbbeneten és a részvétnyilvánításokon túl – elsősorban a késes támadóval, a büntetett előéletű Sz. Szilárddal szemben kiszabható büntetés a legfőbb téma a kommentelők körében.

rendőrgyilkosság
Rendőrgyilkosság: hősi halottá nyilvánítanák a megölt körzeti megbízottat
Fotós: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Azt kéne, mint a régi időkben, halálért halál jár! Változtatni kell sürgősen a fegyverhasználati szabályokon! A rendőröknek több intézkedési jogot kellene adni, főleg ilyen helyzetben, hogyha rátámadnak és az élete komoly veszélyben van, akkor igenis simán lelőheti a támadót” – írja az egyik kommentelő, és közel sem ő az egyetlen, aki a gyilkos halálát kívánja. Egy másik olvasó egyszerűen úgy fogalmaz: „Ő ölhet, a rendőr az nem? Milyen törvény ez?”

„Sajnos itt is meglátszik, hogy a rendőröktől nem félnek. Régebben tisztelték őket, és nem leköpték meg visszamagyaráztak. (…) Próbált volna valaki régebben szembeszállni a rendőrökkel, nemigen kellett kirakni az ablakba, amit adtak volna” – teszi szóvá egy újabb kommentelő. A hozzászólásra reagálva más azt írja: „Ha a srácoknak nem a jogszabályokkal kell törődni, most egy patkánnyal kevesebb, de egy jó emberrel több lenne az országban. Az én fiam is rendőr, és folyamatosan aggódunk a feleségemmel.”

„Remélem, megkapja a tényleges életfogytiglant. Sajnos súlyosabb büntetés nem lehetséges (kéne nagyon). Remélem, nem az lesz a vége, hogy nem volt beszámítható” – kerül elő a sokadszor a halálbüntetés kérdése. Más azonban ellenérveket is felhoz: „Annak nincsen értelme, mert egy tényleges életfogytiglan sokkal rosszabb, mint a halálbüntetés. Rosszabb egy embernek börtönben tölteni az életét, mint halottan. Az életfogytosok többsége egyébként is öngyilkos lesz.”

A témában érkezett kommenteket itt olvashatod, illetve szívesen vesszük, ha te magad is megosztod a véleményed:

A hozzászólások közül a teljesség igénye nélkül válogattunk; a kommentek nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját a téma kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában