Hősi halott

2023.01.13. 20:01

Meggyilkolt társukat gyászolják a nógrádi rendőrök + fotók

Nógrád-szerte lobog a fekete zászló a rendőrkapitányságok épületein. Így gyászolják Baumann Péter főtörzsőrmestert, akit egy őrjöngő férfi csütörtök késő éjjel szúrt halálra Újbudán.

Nool

Nógrád-szerte gyászszalagot tűztek a rendőrautókra

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról portálunkon is beszámoltunk: három rendőrt szúrt meg egy őrjöngő késes támadó csütörtök késő este a budapesti XI. kerületben, Újbudán, egyikük pedig életét vesztette. A rendőrség közleménye szerint csütörtök este tíz után kaptak egy bejelentést, miszerint a Lecke utcában egy társasházban lakó férfi beszakította a szomszéd lakás ajtaját, mert be akart oda jutni. 

Salgótarjánban is lobog a fekete zászló
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Sajtóinformációk szerint a férfi hangokat hallott. A rendőrök nagy számban vonultak ki a helyszínre, és amikor a férfit intézkedés alá vonták, az a rendőrökre támadt.

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, Baumann Péter főtörzsőrmester olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. ​

Nógrád-szerte gyászolják a meggyilkolt, fiatal rendőrt
Fotós: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert – ahogy arról beszámoltunk. A rendőrség gyászolja a 29 éves fiatalon elhunyt hőst, ezért a rendőrkapitányságokra fekete zászlót, a rendőrségi autókra gyászszalagot tettek ki Nógrád-szerte is.

Balassagyarmaton is kitűzték a fekete zászlót
Fotós: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában