Baleset

2023.01.06. 10:43

Letarolta a korlátot a salgótarjáni Tesco mellett - 1,14 ezreléket fújt a sofőr

Péntekre virradó éjszaka Salgótarján belterületén ütközött a forgalmi sávokat elválasztó korlátnak egy csömöri férfi.

Nool

A gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 58 éves férfi közlekedett személygépkocsival január 6-án hajnali 3 óra körül Salgótarjánban, a Rákóczi úton Hatvan irányába. A hipermarkethez bevezető körforgalomhoz érve a jobbra ívelő útkanyarulatban a járművel az úttest közepén lévő és a forgalmi sávokat elválasztó korlátnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a gépkocsiban jelentős anyagi kár keletkezett.

Letarolta a sávokat elválasztó korlátot
Forrás: police.hu

A rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy az 58 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter alátámasztott. A sofőr 1,14 mg/l értéket fújt, őt a rendőrök további mintavétel céljából előállították.

Ne igyon, ha vezet!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a gépjármű vezetése előtt és alatt egyaránt. A szeszes ital már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az elfogyasztott alkohol növeli a reakcióidőt, rontja a mozgáskoordinációs képességet, valamint zavarodottságot és a látás eltorzulását eredményezi, amely a közlekedésben elfogadhatatlan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában