Pályaorientáció

2022.12.13. 13:35

Ujj- és tenyérlenyomatot is vettek a rendőrök a romhányi iskolásoktól

A Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pályaorientációs napján népszerűsítették a rendőri hivatást a rétsági rendőrök a diákok körében.

Nool

Forrás: police.hu

Pályaorientációs napot tartottak a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a napokban a romhányi iskolában. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tájékoztatta hírportálunkat az eseményről, melyre a rendőrök olyan programokkal készültek a gyerekeknek, amelyek az általános iskolás korosztály számára is érdekesek és izgalmasak lehetnek. 

Forrás: police.hu

– A diákok a pályaiorientációs napon többek között testközelből tekinthettek meg egy rendőrségi szolgálati személygépkocsit, míg a vállalkozó szellemű tanulók megismerkedhettek az ujj- és tenyérlenyomat vétel technikájával, majd el is készíthették saját lenyomataikat, amiket a tulajdonosok haza is vihettek. Az egyenruhások bemutatták a szolgálati felszerelésüket is, amelyek közül a lövedékálló mellényt fel is próbálhatták a gyerekek – írja a rendőrség. 

Forrás: police.hu

Hozzátették, hogy a rendhagyó tanórákon a rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési munkatársai a biztonságos internethasználatra, valamint a téli közlekedés veszélyeire is felhívták a diákok figyelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában