Bűnügy

2022.12.02. 06:50

Tovább nyomoznak a gyógycipőmaffia tagjai után

További gyanúsítottjai lehetnek a nógrádi szálakkal is bíró gyógycipőmaffia ügyének. November elején orvosokat, asszisztenseket és cégvezetőket tartóztattak le.

Nool

Bűnjelek után kutatnak a nyomozók a bűnbanda lebukásakor

Forrás: Nool.hu

Fotó: Police.hu

További gyanúsítottjai lehetnek az ortopéd cipőkkel visszaélő egészségügyi szervezett bűnbanda elleni nyomozásnak, amit a Nemzeti Védelmi Szolgálat támogatásával a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat. A banda több tagjára november elején csaptak le a hatóságok, de a nyomozásnak még nincs vége – írja a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) továbbra is együttműködik a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI) további, még nem ismert bűnszervezeti tagok azonosításában és elfogásában – tudta meg a lap Pap Judit alezredestől, az NVSZ szóvivőjétől.

Az NNI bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélés és hamis magánokirat felhasználása miatt elkövetett bűntett miatt folytatja a nyomozást.  

Az ügy az NVSZ-nél indult, amikor információ érkezett arról, hogy egy állampolgár az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (hétköznapi nevén a felhőben) azt vette észre, hogy egy gyógycipőt írtak fel neki úgy, hogy ő orvosnál nem járt, és szüksége sem volt arra. A jogszabályok által biztosított lehetőségeket felhasználva az NVSZ munkatársai olyan – később bizonyítékként is felhasználható – adatokat gyűjtöttek, amelyek alapján egy rendkívül összetett és szervezetten elkövetett bűncselekmény gyanúját állapították meg.

A hierarchikus rendszerben működő bűnbandáról portálunk itt írt. Az ügynek Nógrád megyei szálai is vannak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában