Jövő nemzedéke

2022.12.12. 14:25

Hatalmas meglepetés: elhunyt kollégájuk testvérét lepték meg a nógrádi rendőrök

Bangó Richárdot 17. születésnapján meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A fiú, egykori bátyja nyomdokaiba szeretne lépni: rendészeti pályára készül.

Nool

Bangó Richárdot a TEK budapesti központjába is elvitték elhunyt testvére egykori kollégái

Forrás: police.hu

– A Szécsényi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának járőrvezetője Bangó János rendőr őrmester 2021. novemberében a világjárvány következtében 23 éves korában elhunyt. A fiatal kora ellenére munkatársai körében elismert és tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánkat példaképének tekintő és szintén a rendészeti pályára készülő testvérének készítettek elő rendhagyó meglepetést munkatársaink – írja hírportálunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint kiderült, Bangó Richárdot december 7-én reggel 6 órakor a szécsényi rendőrök ébresztették otthonában a 17. születésnapján. 

– Egy fikciós bűncselekmény elkövetése miatt rendőri intézkedés során „tanúkénti kihallgatásra” a Szécsényi Rendőrkapitányságra szállították, ahol kiváló színészi alakítást bemutatva homlokát ráncolva és rosszallóan fejét csóválva fogadta őt a rendőrkapitányság vezetője, Bárnai Balázs rendőr alezredes. A fiatal férfi rémülten hallgatta a kapitányságvezető lelki beszédét a baráti társaság helyes megválasztásával kapcsolatban – tudtuk meg a részleteket Buda Gábortól.

Kora reggel rendőrök ébresztették a születésnapost
Kora reggel rendőrök ébresztették a születésnapost, majd bevitték őt a rendőrkapitányságra
Forrás: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője ugyanakkor hozzátette, hogy az ijedtséget kisvártatva felváltotta a meglepetés, miután a kapitányságvezető kilépett alkalmi szerepköréből és mondandója végén mosolyogva köszöntötte fel születésnapja alkalmából a fiatal férfit. A meglepetés ráadásul itt nem ért véget, hiszen a köszöntés után a Terrorelhárítási Központ budapesti központjába utazhatott a rendőrökkel, ahol megismerkedhetett a TEK felépítésével, feladatrendszerével. Élményekben nem volt hiány: találkozhatott a műveleti egység kommandósaival, valamint a lőtéren gyakorló lőszerrel kipróbálhatta a rendszeresített kézifegyverüket is.

Az ünneplés még ezen a ponton sem ért véget, hiszen a budapesti látogatásról egyenesen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság salgótarjáni épületébe vezetett az útja, ahol jövendőbeli kollégaként, tortával köszöntötte Bangó Richárdot születésnapja alkalmából dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány. 

Dr. Somssich Gabriella egy tortával is meglepte Richárdot
Dr. Somssich Gabriella egy tortával is meglepte Richárdot
Forrás: police.hu

Az izgalmas születésnap után boldogan és különleges élményekkel gazdagodva térhetett haza a fiatal férfi, s minden bizonnyal mégnagyobb kedvet kapott a rendőri hivatáshoz.

Stílszerűen a rendőrség logóját ábrázoló tortát kapott Richárd
Stílszerűen a rendőrség logóját ábrázoló tortát kapott Richárd
Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában