Megelőzés

2022.12.16. 13:49

Fontos tanácsokat adtak a nógrádi rendőrök a karácsonyi bevásárlás kapcsán

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság összegyűjtötte tanácsait az ünnepek zavartalanságáért.

Nool

Sokan lepik el a vásárokat, érdemes fokozottan figyelni értékeinkre

Forrás: police.hu

Karácsony közeledtével megyénkben is egyre többen keresik fel az adventi vásárokat, a bevásárlóközpontokat és a piacokat. Ezeken a helyeken a forgalom már nem csupán a hétvégén, hanem érezhetően már a hétköznapokon is megnövekszik, a tömeggel együtt pedig az áldozattá válás lehetősége, és számos baleseti veszélyforrás is megjelenik.

A bevásárlás mellett a közlekedés során is óvatosnak kell lenni
Forrás: police.hu

A biztonságos és nyugodt adventi időszak megőrzése érdekében a rendőr-főkapitányság összegyűjtötte bűn- és balesetmegelőzési tanácsait:

  • A vásárlók értékeikre fokozottan figyeljenek, különösen, ha tömegközlekedést használnak, bevásárlóközpontokban járnak, vagy tömegben vannak, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok! A pénzt, iratot, mobiltelefont a kabát vagy táska belső részén, lehetőleg több helyen, és cipzárazható zsebekben tartsák!
  • Ne vigyenek magukkal a szükségesnél több készpénzt! Soha ne tartsák bankkártyájukat és a hozzá tartozó biztonsági (PIN) kódot egy helyen.
  • Mindig győződjenek meg arról, hogy lezárták-e a gépjármű ajtajait és ablakait, és ne feledkezzenek meg a próbanyitás elvégzéséről sem! Ne hagyjanak semmit feltűnő helyen, hiszen akár egy szem előtt hagyott üres táska miatt is feltörhetik az autót, ami jelentős plusz költségel jár.
  • A gépjárművezetők csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel induljanak útnak. Elindulásuk előtt mindig tájékozódjanak az aktuális forgalmi, időjárási és útviszonyokról. A parkolókban tartsák be a várakozási és megállási szabályokat és fokozott figyelemmel legyenek az ott közlekedő gyalogosokra!
  • Arra kérik a gyalogosokat, hogy fokozott figyelemmel, körültekintően közlekedjenek! Lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között mindig viseljenek láthatósági mellényt, lakott területen belül láthatóságot elősegítő kiegészítőket. Az úttesten való átkeléshez a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet válasszák!
Balassagyarmaton is ezekre hívták fel a figyelmet
Forrás: police.hu

A rendőr-főkapitányság és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a napokban egy balassagyarmati üzletközpontban hívták fel a figyelmet az ünnepre készülődés során az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai az év végi ünnepek időszakában kiemelt figyelmet fordítanak a bevásárló- és üzletközpontok, kirakodóvásárok, pályaudvarok, továbbá a nagy tömegeket vonzó rendezvények biztonságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában