Rendőri helytállás

2022.11.23. 19:55

Rétság határában, utazás közben fedezett fel migránsokat a rendőr egy kamionon

Antalics Máté főtörzsőrmester nem habozott, szolgálatba helyezte magát és az elfogásban is segített.

Nool

Egy tisztázatlan helyzetet átlátva helyezte magát szolgálatba egy, a fővárosban dolgozó rendőr Nyugat-Nógrádban – írja Facebook oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Kamionon utazó migránsokat vett észre
Antalics Máté főtörzsőrmester nem habozott, szolgálatba helyezte magát és az elfogásban is segített
Forrás: Facebook l Budapesti Rendőr-főkapitányság 

Antalics Máté rendőr főtörzsőrmester a 2-es számú főúton autózott hazafelé. A fővárost már bőven elhagyva, már Nógrád megye területén egy kamionon két férfit vett észre. A BRFK Közlekedés-rendészeti Főosztályának tiszthelyettese gyanúsnak találta, hogy egy teherszállító járművön utaznak, a vontat és a pótkocsi közötti résben. Telefonon értesítette a helyszínhez legközelebb eső Rétsági Rendőrkapitányságot, amelynek munkatársai le is intették a vontatót. A hatósági fellépést tapasztalva a potyautasok a járműről leugrottak, futásnak eredtek. A főtörzsőrmester egyikük után iramodott, be is érte, majd némi fizikai ráhatással helyben marasztalta.

Amint kiderült, ő és a rétságiak által elfogott társa is illegális határátlépők voltak, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Helytállásáért Antalics Mátét Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában