Bűnügy, nyomozás

2022.11.04. 19:28

Kóros szenvedélykeltéssel is gyanúsítják a salgótarjáni drogdílert

F. Z.

A drogdíler kezén a Forgách út elején kattant a bilincs

Forrás: Zsaru Magazin

Otthonról árulta drogot az a 27 éves salgótarjáni a díler, aki több alkalommal fiatalkorúaknak is adott el kábítószerből. Bűnlajstromáról portálunk is részletesen beszámolt.

drog, Salgótarján
A drogteszt pontosan kimutatja, hogy milyen kábítószerrel van dolguk a nyomozóknak
Forrás: Zsaru Magazin

Az ügy felgöngyölítéséről további részletek jelentek meg a Zsaru Magazinban: Szeles Norbert őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi osztály vagyonvédelmi és helyszínelő alosztályának vezetője számolt be a részletekről.

– Elkezdtük kihallgatni azokat a fogyasztókat, akik jellemzően vagyon elleni bűncselekményeket követtek el az anyag megszerzése érdekében – mondja. – Kiderült, hogy az általunk elfogott gyanúsítottak egy Kiki becenevű férfitól vásárolták a szert. A hosszas nyomozói munka során feltérképeztük, kik azok a fogyasztók, akik a Kikinek nevezetű dílertől szerezték be a drogot. Több mint tíz kábítószer-fogyasztót sikerült felkutatnunk, volt, akit közúti ellenőrzés közben azonosítottunk. Ezek az emberek elmondták, hogy az egyik családi háznál vásárolták a drogot, ahova a díler soha nem engedte be őket. Ha szükségük volt anyagra, odamentek a kapuhoz, fütyültek vagy kiabáltak, mire a házigazda kiment, és fizetés után kivitte nekik a kért adagot, amelyet a kerítésen keresztül adott át nekik. A férfi több alkalommal fiatalkorúnak is adott el a drogokból.

Kikit, azaz A. Krisztián néven néhány napon belül azonosították a zsaruk. Elfogásához némi szerencse is párosult. A férfit egyenruhásokkal együtt állították meg a lakásától nem messze, ráadásul a gépkocsiját engedély nélkül vezette, ezért szintén intézkedtek vele szemben.

– Átvizsgáltuk a ruháját, majd a lakásában kutatást tartottunk, ahol pszichoaktív anyaggal szennyezett alufóliát, valamint dobozt találtunk – mondja Kiss Andrea százados, kiemelt főnyomozó. – A házban dolgozott egy ikerpár is, éppen a házat festették ki. Őket tanúként hallgattuk ki, amelynek során elmondták, hogy volt, amikor ők is kaptak az anyagból fizetségként. Ezenfelül találtunk még nyolcvan darab kék tablettát, amire a drogteszt elszíneződött. Vizsgálatuk, hogy valóban tartalmaznak-e kábítószer-származékot, még folyamatban van. Továbbá százezer forintot foglaltunk le. A. Krisztián kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A férfit kóros szenvedélykeltés, valamint kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsították meg. A bíróság október 9-én elrendelte letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában