Segítség

2022.11.07. 08:06

Ablakon át, a víz alól és aknából is mentettek embert a gyarmati gyakorlat során +fotók

Több szituációban is helyt kellett állniuk.

Nool

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a minap Balassagyarmaton rendezték meg Nógrád megye önkéntes mentőszervezeteit tömörítő Palóc Mentőcsoport ötévente esedékes újraminősítő gyakorlatát. A posztból kiderült, hogy a mentőcsoporton belül a fenti egyesület biztosítja az alpintechnikai és a búvártechnikai feladatok ellátásához szükséges személyi állományt és eszközparkot. 

- Ennek keretében egy „romosodott” épületből az ablakon keresztül, kötéltechnikával mentettünk ki egy sérültet, a Nyírjesi-tóból búvártechnikával kutattunk fel és emeltünk ki egy eltűntet, végül pedig mentőállvány segítségével hoztunk a felszínre egy aknába zuhant személyt. A búvárfeladatokat a HUNOR hivatásos mentőszervezet búvára, az alpintechnikai feladatokat pedig a Budapesti Önkéntes Mentő Egylet Katasztrófa Elhárítási Csoport Alapítvány kötéltechnikai szakembere felügyelte és értékelte - olvasható a bejegyzésből.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Több egyesület is részt vett a gyakorlaton, erről itt írnak részletesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában