Erőszak

2022.10.18. 11:22

Terrorizálta élettársát a nógrádi férfi: közös gyermekük rendszeresen tanúja volt a bántalmazásnak

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki egykori élettársát, közös gyermekük édesanyját folyamatos verbális és fizikai bántalmazásnak tette ki. Egyszer úgy bántalmazta a nőt, hogy kisbabájukat is a karjában tartotta.

Nool

Beismerő vallomás esetén az elkövető felfüggesztett büntetéssel megúszhatja az ügyet. Képünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a pár több éve élt élettársi kapcsolatban a férfi falujában, kapcsolatukból 2019-ben fiúgyermek született.

– A férfi 2021 januárjától folyamatosa el akarta érni, hogy az élettársa szakítsa meg a kapcsolatot a nő szüleivel, ne találkozzon és ne is beszéljen velük. A nő ennek ellenére gyermekével gyakran meglátogatta a szüleit, a férfi emiatt minden hazaérkezésekor haraggal fogadta. Szidalmazta a nőt és szüleit, emiatt rendszeresen szóváltás alakult ki közöttük, melyek során többször előfordult, hogy a férfi megütötte vagy megrúgta a nőt, aki az ütésektől rendszerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nő bántalmazásainak kisgyermekük több alkalommal is tanúja volt – írták a közleményben.

Hozzátették: tavaly márciusban az otthonukban újra összeszólalkoztak, amiért a sértett ismét szüleit készült meglátogatni, e szóváltás végén a férfi a gyermeküket kezében tartó élettársa arcát többször ököllel ütötte meg. A nő az orra mellett zúzódásos sérülést szenvedett, az orrcsont töréses sérülésének elmaradása csak a véletlenen múlt. A nő a folyamatos veszekedést és a gyakori bántalmazást megelégelve másnap áthívta magukhoz édesanyját, az élettársának azt mondta, hogy vásárolni mennek, és ennek ürügyén gyermekükkel együtt a szüleihez költözött.

A főügyészség közölte: a 27 éves férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járásbíróságon.

Amennyiben a férfi beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetés és több mint százezer forint bűnügyi költség megfizettetése a mértékes indítvány.

A családon belüli erőszakról készült az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársával az alábbi figyelemfelkeltő videóriport: https://fb.watch/ge8yO2pOJ4/

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!
Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123 (Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes); Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503 (Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes); Kék vonal, gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat 116-111 (Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában