Ügyészség

2022.10.13. 17:38

Kábítószerre költötték a pénzt a fiatal nógrádi rablók – a dílerük is rács mögé került

A bíró elrendelte annak a két fiatal felnőttnek a letartóztatását, akik két személyt is kifosztottak Salgótarjánban. Dílerüket is letartóztatták, akinél a bűncselekményből származó pénzt bódító hatású anyagokra költötték.

Nool

A Nógrád Megyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az ügy két 19 éves gyanúsítottja szeptember 9-én Salgótarjánban a vasútállomáson észrevett egy padon alvó férfit, akinek védekezésre képtelen állapotát kihasználva átkutatták a zsebeit és ellopták a pénztárcáját, a benne lévő okmányokkal és 60 ezer forinttal együtt. 

Korábban hírt adtunk már arról, hogy a két fiatal október 4-én délután Salgótarján belvárosában egy csomagjait cipelő, 74 éves férfinek felajánlotta, hogy pénzért cserébe segítenek hazavinni a vásárolt dolgait. Az idős sértett a segítségért cserébe a kért kétezer forint helyett csupán ár száz forintot tudott felajánlani, arra hivatkozva, hogy csak nagy címletű bankjegyek vannak nála.

A gyanúsítottak a sértettet ezután otthonához kísérték és a vásárolt dolgokat a lakásának ajtajáig vitték. Miközben kifizette a megbeszélt pénzösszeget, az egyik fiatal a társa felhívására a kikapta a férfi kezéből annak pénztárcáját és kivette belőle a 160 ezer forintot.

Mikor a fiúk megpróbáltak távozni, a sértett egyikük ruházatát megragadta, ettől mindketten leestek a lépcsőn. A sértett az esés következtében elájult, a két gyanúsított pedig a pénzzel elmenekült.

A nyomozó hatóság a fiatal elkövetőket két rendbeli kifosztással és okirattal visszaéléssel is meggyanúsította.

A főügyészség tájékoztatott: a Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán az elmúlt hétvégén a nyomozási bíró a büntetlen, de több büntetőeljárás alatt is álló gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte. 

A gyanúsítottak a zsákmányolt pénzzel rögtön az elkövetés után egy salgótarjáni drogdílerhez mentek, ahol 110 ezer forint ellenértékért öt gramm bódító anyagot vásároltak, majd azt el is fogyasztották. Egyikük már évek óta volt a díler vásárlója.

Eljárás indult a díler ellen is 

A tájékoztatás szerint a nyomozó hatóság büntetőeljárást indított a kereskedő ellen is, aki ugyancsak hétvégén került lakat alá. A 27 éves salgótarjáni férfi több hónapja, egyes fogyasztók szerint évek óta értékesített különböző bódító hatású anyagokat fogyasztóinak, köztük több, a lakókörnyezetében élő kiskorú személynek. A férfi ellen kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és több rendbeli kóros szenvedélykeltés miatt folyik az eljárás. A gyanúsított lakhelyén a nyomozók több mint 80 extasy tablettát találtak.A díler letartóztatását a nyomozási bíró ugyancsak a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában