Ellenőrzés

2022.10.12. 16:16

Ismét kivonulnak a rendőrök a nógrádi utakra - ezekre a sofőrökre vadásznak

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Salgótarjáni, a Bátonyterenyei és a Pásztói Rendőrkapitányságok munkatársai október 13-án közúti ellenőrzéseket hajtanak végre.

Nool

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint az ellenőrzés célja elsősorban az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök fokozottan figyelnek továbbá a közlekedésben résztvevők által a kiemelt baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására, a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára, valamint a sebességhatárok megtartására.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező, aki így ül a volán mögé nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti! Hangsúlyozzák: a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában