Nyomkövetés

2022.10.18. 12:26

Fogolyszökés Kállón: megrongálta a nyomkövető eszközt a garázda férfi

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 32 éves kállói férfi ellen, aki nyomkövető eszközét megrongálva távozott otthonából. A férfit garázdasággal és testi sértéssel vádolják.

Nool

A nyomkövető eszközt levágta magáról az elkövető

Forrás: NMRFK

A Nógrád Megyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a  vádlott bűnügyi felügyeletét – az ellene garázdaság és testi sértés miatt folyamatban lévő ügyben – a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el, a kényszerintézkedés végrehajtási helyéül kijelölt ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatta volna el.

– A férfi ennek ellenére január 15-én a lábára erősített elektronikus nyomkövető eszköz rögzítő szíját kifeszítette, magáról leszedte és ismeretlen helyre távozott. A vádlottat pár órával később egy rendőri ellenőrzés során Kálló belterületén elfogták és előállították. A vádlott a nyomkövető eszköz megrongálásával mintegy 12 ezer forint kárt okozott, ezen kárértékre tekintettel szabálysértési eljárás indult ellene – írták.

Cselekményével egy igazságszolgáltatás rendjét veszélyeztető bűncselekményt, a fogolyszökés vétségét követte el, az ellene emelt vádiratban az ügyészség elzárás kiszabását és a bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában