Vádemelés

2022.09.19. 09:17

Úgy megrugdosta élettársát a tarjáni férfi, hogy a nőnek megrepedt a lépe

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 32 éves salgótarjáni férfi ellen, aki 2019 novemberétől 2021 áprilisáig rendszeresen bántalmazta élettársát. A férfinak életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt kell felelnie.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Mint az a Nógrád Megyei Főügyészség közleményéből kiderült, a pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, viszonyuk azonban megromlott, miután a férfi ittas állapotban rendszeresen bántalmazta őt.

– Első alkalommal 2019 novemberében egy vita után úgy megverte a sértettet, hogy a nő léprepedést szenvedett, lépét műtéti úton el is kellett távolítani. Ezután egyre gyakoribbak lettek a bántalmazások: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal is ütötte, ököllel verte, alkalmanként meg is rugdosta a nőt – fogalmaz az ügyészség.

Az asszony 2020 júniusában az édesanyjánál keresett menedéket, ám a férfi ide is követte és kérte, hogy beszéljenek, majd menjenek el vásárolni. 

– A nő beült a gyanúsított autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel többször is megütötte. Közben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban, és azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Ezután hazaindultak, eközben a nő egy alkalommal kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, a férfi utolérte, ököllel megütötte és megrúgta, majd otthagyva őt elautózott – számolt be a brutális részletekről az ügyészség.

Mivel a nőnek megrepedt a lépe, ezért a Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Indítványozták, hogy szabadságvesztést és közügyektől eltiltást is szabjanak ki vele szemben, emellett arra is indítványt tettek, hogy a bíróság a vádlottat kötelezze a 660.497 forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Ha a férfi az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra számíthat mértékes indítványként. Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában