Szonda

2022.09.18. 13:53

A közlekedők biztonsága érdekében ellenőriztek megyénk egyenruhásai

A balesetek megelőzése érdekében 2022. szeptember 16-án a Salgótarjáni Rendőrkapitányság illetékességi területén összevont közlekedésrendészeti akciót tartottak a Nógrád megyei rendőrök.

Nool

Az ellenőrzés során egyszer sem mutatott pozitív értéket a szonda

Forrás: police.hu

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ellenőrzés során az egyenruhások az ittas járművezetők kiszűrése mellett kiemelt figyelmet fordítottak a fő baleseti okok között szereplő előzési, kanyarodási és az elsőbbségi szabályok betartására és a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatára is.

Az akció során a járőrök 141 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak légalkoholmérő készüléket, amely minden esetben negatív eredménnyel zárult. A rendőrök egyéb szabályszegések elkövetése miatt hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot a jármű vezetőjével szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrésére! Felhívjuk a közeledők figyelmét, hogy az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában