Félrevezetés

2022.08.23. 09:44

Nem tudta átvágni a rendőröket a munka helyett hazudó salgótarjáni férfi

Egyre több volt az ellentmondás a történetében.

Nool

Forrás: Zsaru Magazin

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a hatóság félrevezetése miatt indul eljárás egy 21 éves salgótarjáni férfi ellen, aki kitalálta a sérelmére elkövetett rablás történetét.

A július végi eset kapcsán a nyomozók a részleteket is elárulták a Zsaru Magazinnak. 

A posztból kiderült, hogy a „sértett” apósa segítségével telefonált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságra, hogy bejelentést tegyen, miszerint három férfi az utcán megtámadta, lefogták, majd elvették 95 ezer forintját.

– Azonnal megkezdtük a forrónyomos intézkedést, és a kollégák kimentek a helyszínre – mesélte Lilinger Tamás alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vizsgálati osztályvezetője. – A fiatalember elmondta, hogy aznap a főnökénél volt felvenni a fizetését, és onnan sétált hazafelé, fülében fülhallgatóval, hangosan hallgatta a zenét. A hátizsákjában volt a 95 ezer forint, amit az egyik kisebb zsebben tartott. Este fél hét körül tért rá egy ösvényre, amikor megtámadták. Egy férfi hátulról megfogta a nyakát, a másik támadó a kezét fogta le hátulról, a harmadik pedig elé ugrott és egy rugós kést vett elő. Azzal kezdte el fenyegetni, hogy adja oda mindenét, különben leszúrja. A sértett azt állította, hogy a késsel hadonászás közben a férfi megvágta őt a hasánál, majd ököllel megütötte az arcát. Ezután levették a hátáról a hátizsákot, a fejéről pedig a baseball sapkáját, őt belökték a bokorba, és elmenekültek. A bejelentő a támadókról nem tudott személyleírást adni, azt mondta soha nem látta még őket. Valamint azt is hozzátette, hogy azért nem telefonált azonnal a rendőrségre, mert szakadt az eső és a telefonja beázott, így nem tudta használni.

Gyanús volt a sztori

A bejegyzés szerint a sértetten valóban volt egy horzsolásszerű sérülés a bal arccsontján, valamint megmutatta, hogy a rajta lévő póló is ki van hasítva. Ami egyből feltűnt a nyomozóknak, hogy az említett ruhadarab teljesen száraz volt, holott szakadt az eső az állítólagos bűncselekmény elkövetésekor, ami rövid idővel a bejelentés előtt történt. A sértett azt válaszolta, hogy a póló azóta megszáradt. A ruhadarabon lévő hasadás szintén gyanúra adott okot, hiszen az nem vágástól keletkezett, hanem valószínűleg elszakították. A férfi megmutatta a hasán lévő „vágott sebet” is, amit ragtapasszal beragasztott. A sérülés egy 2 centis horzsolás volt.

Az ellentmondások egyre csak nőttek

A rendőrök átnézték annak az útvonalnak a térfigyelő kameráit, amelyeken a sértett állítása szerint áthaladt, azonban a felvételeken nem volt rajta.

– Hiába próbáltuk tőle megtudni a főnöke telefonszámát, azt mondta, nem tudja megadni, mert az esőben beázott a telefonja – mondta az alezredes a magazinnak. – A főnökéről sem tudott semmilyen adatot, még azt sem, hogy milyen cég, és mivel foglalkoznak. Elmondása szerint jelenlegi főnökétől 15 ezer forintot kapott kétnapi munkáért, valamint nála volt még az előző munkahelyéről július 10-én kapott fizetése, amely 80 ezer forint volt. A kollégák megkérdezték, hogy ha nincs munkája és július 10. óta az előző fizetéséből nem költött, miből élt? Azt válaszolta, az anyósáéknál lakik, akik adtak neki enni, nem kellett költenie semmire.

A rendőrök kételyei egyre nőttek, amikor a „sértett” megkérdezte, hogy nem baj-e, ha ír egy üzenetet a párjának a telefonjáról? Ekkor a nyomozók emlékeztették, hogy ő mondta, hogy a telefonja beázott és nem tudja használni.

– Elkértük a telefonját, amiben azt írta élettársának, hogy a főnökét várja, megvan a pénz és indul haza – emlékezett vissza Lilinger Tamás. – Mivel elég sok furcsa tényező volt már a bejelentéssel kapcsolatban, így elé tártuk az ellentmondásokat.

Ez történt valójában

H. Tamás (21) végül elismerte, hogy a történetet ő találta ki, mivel hetek óta nincs munkája, és ezt nem merte bevallani a barátnőjének. A pólója úgy szakadt el, hogy beleakadt egy lépcsőházi korlátba, és ekkor horzsolta meg a hasát is. A pólót ezután jobban szétszakította kézzel, hogy hitelesebb legyen a történet. A nyomozók kérdésére elmondta azt is, hogy a baseballsapkát ő maga dobta be az apósa lakhelyéhez közeli kukába, amelyet a rendőröknek meg is mutatott, így ezt le is foglalták.

A bejelentőt tanúként hallgatták ki a rablás miatt indított eljárásban, amit bűncselekmény hiányában megszüntettek. Indul egy másik a hatóság félrevezetése miatt a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában