Természetvédelmi területek

2022.07.13. 13:42

Szabálytalankodó krosszmotoroskat csíptek el a nógrádi zsaruk

A természetvédelmi területre való behajtás szabályainak megszegése miatt intézkedtek a napokban a rendőrök két krosszmotorossal szemben, akik a Pásztó környékén található települések erdeiben száguldoztak illegálisan.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Pexels

A pásztói rendőrök az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészetének munkatársaival és a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őreivel közös szolgálatot láttak el a napokban a Pásztó környéki települések külterületeihez tartozó erdőkben és természetvédelmi területeken.

– Az akció során a rendőrök az erdőben – a jogszabályi tiltás ellenére – krosszmotorral közlekedő két férfit állítottak meg, akik nem rendelkeztek a természetvédelmi területre történő behajtási engedéllyel. Velük szemben a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrei a szabályszegés elkövetése miatt közigazgatási eljárást kezdeményeztek – tájékoztatta a Nool.hu-t Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette, hogy az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében Nógrád megyében a jövőben is számítani lehet hasonló, összehangolt akciókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában