Csempész

2022.07.25. 07:43

Még a csomagtartó is migránsokkal volt tele a Rétságon ellenőrzött lengyel autóban

A balassagyarmati és a rétsági rendőrök Rétságon tartóztattak fel egy lengyel állampolgár által vezetett személygépjárművet, amelynek utasterében és csomagtartójában több illegális migráns tartózkodott.

Nool

Forrás: police.hu

A Balassagyarmati és a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Rétságon tartóztattak fel egy olyan gépjárművet július 25-én hajnalban, amire lengyel hatósági jelzés volt felszerelve. A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette. A személygépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 7, magát szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök az embercsempészt és a 7 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az utóbbi időszakban sok migránst fognak el megyénkben, ezt össze is gyűjtöttük egy cikkbe:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában