Ítélet

2022.07.12. 14:56

Elítélték a pásztói férfit, aki egy üveg pálinka miatt leszúrta a fiát

Több év börtönre ítélték a pásztói férfi, aki mellkason szúrta a fiát egy konyhakéssel, mert az elvett tőle egy üveg pálinkát.

Nool

Forrás: TV2

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a férfi 2020. október 11-én, a reggeli órákban pásztói ingatlanában hangos szóváltásba keveredett fiával, aki az erősen ittas állapotú apjától elvette a pálinkásüveget azzal, ha csendben marad, visszaadja neki. A férfi kis idő múlva újra hangoskodni kezdett, feleségét és fiát is sértegette, majd azt kiabálta: „Megdöglesz, ha nem hozod vissza a pálinkát. Elvágom a torkod, megöllek.” 

A fiú ezért visszatért a szobába, ahol apja a kanapén feküdt, s felé hajolva kérte, hogy fejezze be a kiabálást. Ekkor az apa „megöllek” felkiáltással, jobb kezével felkapta a mellette lévő kis asztalon elhelyezett mintegy 10 centiméteres pengehosszúságú kést, amellyel egy hirtelen mozdulattal szívtájékon mellkason szúrta a fiát. 

A pásztói férfi két év után másképp emlékszik a történtekre, a tárgyalás után exkluzív interjút adott a Tényeknek.

– Én csak felé böktem, nem szúrtam, nem irányított szúrás volt – mondta a tárgyalása után a pásztói férfi a Tényeknek. Hozzátéve: – Nem igaz az, hogy én csak utólag kaptam a sértettől, nem! Ez azért történt mert előtte én már jól elvoltam verve. Ki is feküdtem, akkora ütést kaptam. Öt másodperc körülbelül eltelt, felocsúdtam, még akkor mindig ott állt fölöttem. 

Az apát a bíróság gyilkossági kísérlet miatt 6 év 6 hónap szabadságvesztésre és 6 év közügyektől való eltiltásra ítélte. A férfit felháborította a döntés, ezért fellebbezik az ítélet ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában